Muita asioita

Teidän on vain käyttäydyttävä Kristuksen evankeliumin arvoa vastaavalla tavalla. Pääsenpä itse käymään luonanne tai en, toivon saavani kuulla, että te pysytte lujasti samanhenkisinä ja taistelette yksimielisesti evankeliumin ja uskon puolesta antamatta vastustajien säikyttää itseänne. Se on heille Jumalan antama osoitus siitä, että heitä odottaa kadotus mutta teitä pelastus. Teille on suotu se armo, että saatte uskoa Kristukseen ja vielä kärsiäkin hänen puolestaan.” (Fil. 1:27-29)


Alustus Lestadius seuran tilaisuudessa 10.11.2016

Suomen esikoislestadiolaisten sakramenttiseparatismin taustaa, Suomen teologisessa instituutissa keskustelutilaisuus 10.11.2016, alustajana Tapani ihalainen

————————————————————————————————————————

Gunnar Persäter ei tule Suomeen

Sakramenttikysymyksessä separatismia kannattava Ruotsin sananpalvelija Lapin vanhin Gunnar Persäter ei ole terveydellisistä syistä osallistumassa Suomen 2016 kesälähetykseen. Persäter tunnetaan Suomessa sakramenttiseparatismin eräänlaisena ”isänä”. Hän on puhunut asian puolesta saarnoissaan yli 15 vuoden ajan. Idea juontanee juurensa Amerikasta Old Apostolic Lutheran Church toiminnasta.  Myös Lars Larssonin terveydentila saattaa tulla esteeksi osallistua Suomen kesälähetykseen. Pyydämme armollista Jumalaa siunaamaan terveytensä takia kärsiviä. Kesälähetykseen ovat osallistumassa Minde, Bolsoy, Wettainen ja Gustavsson.


 Esikoislestadiolainen herätysliike jatkaa kirkon yhteydessä

Nastolassa 30.1.2016 oli koolla n. 70 esikoislestadiolaista ympäri Suomea. Keskustelua käytiin ajankohtaisista asioista. Jaoimme siellä yhteisen huolemme esikoislestadiolaisen herätysliikkeen tulevaisuudesta.

Yhtenäisenä ajatuksena koolla oleva joukko  tämän kokoontumisen päätöksenä totesi, että jatkamme perinnettämme esikoislestadiolaisena herätysliikkeenä kirkon yhteydessä kirkkojärjestystä ja -lakia kunnioittaen, kuten tähänkin asti on toimittu. Tämä tarkoittaa sitä, että toimintaa tullaan jatkamaan riippumatta siitä, että monet paikkakunnat ovat ottaneet sakramentit hoidettavaksi itse maallikkovoimin, vastoin kirkkojärjestystä ja   vastoin yhteistä päätöstä. Mahdollisesti uusi käytäntö on myös vastoin yhdistyksen omia sääntöjä. Tämä ajatus jatkaa perinteisenä esikoislestadiolaisena herätysliikkeenä oli koolla olleen joukon mielipide. Koolla ollut joukko ei tietenkään voi tehdä päätöksiä kaikkien esikoislestadiolaisten puolesta.

Toimintamallia selvitetään ja tarkennetaan talven aikana. Kun nämä askelmerkit ovat selvät, tilanteesta tulee tarkempia tiedotteita.

Kokoontumisessa todettiin, että hengellistä elämää ja kristittyjen välistä yhteyttä voidaan tässä välivaiheen aikana hoitaa mm eri paikkakunnilla kirkon yhteydessä järjestettävillä ehtoollistilaisuuksilla. Näistä tilaisuuksista lisätietoja tapahtumat välilehdellä.

(Tiedotetta tarkennettu 1.2.2016)


Esikoislestadiolaiset ry kotisivu

Rauhan Side lehden kotisivu


 

Sivustoa arvostellaan väärien tietojen levittämisestä

Erityisesti Joensuun loppiaisseuroissa tapahtuneen hyllytyksen johdosta liikkuvat erilaiset tiedot ovat suututtaneet monia esikoislestadiolaisia. Näyttää siltä, että toinen sananpalvelija esittää asian toisessa valossa kuin toinen. Sivuston ylläpitäjäkin on saanut kipakkaa kritiikkiä väärien tietojen levittämisestä. Ylläpitäjä mielellään julkaisee sananpalvelijoiden kokouksessa mukana olleen näkemyksen tapahtumista tällä sivustolla. Toistaiseksi näyttää siltä, että sivustolla ’kannanotot’ sivulla on kerrottu asiasta seurakuntalaisen näkökulmasta totuudenmukaisesti.

Mahdollisuus verkkokeskusteluun

Internetissä on mahdollista osallistua tai seurata ajankohtaisista aiheista keskustelua sivustolla http://esikoisten.keskustelu.info
Sivustolta saa myös tietoa esikoislestadiolaisen herätysliikkeen tilanteesta. Sivustolle tulee rekisteröityä. Lisätietoa: pvaanane at gmail.com

 

Jumalan Sanan pureskelua löytyy blogista: http://tapsantahtiin.blogspot.fi/

Kirkon tila on huolestuttava

Monet ovat antaneet palautetta näiden sivujen ylläpitäjälle siitä, että pitäisi olla huolissaan kirkkomme tilasta, joka on monilta osin luopunut Jumalan Sanasta. Aikaansa  seuraavat aktiiviset esikoislestadiolaiset tietävät, että näin juuri on. Esikoislestadiolaisia on useilla paikkakunnilla kirkon luottamustehtävissä, monet ovat hoitaneet tehtävää  vuosikymmeniä. Yhteinen huolemme on kirkon nykytila ja tulevaisuus.

Eräs osoitus kirkkokritiikistä on sivuston ylläpitäjän v 2008 yhdessä Åbo Akademin professori Antti Laaton kanssa toimitettu Tasopainossa painettu kirja: Julkisoikeudellinen yhteisö vai Kristuksen kirkko. Kirja suunnattiin piispoille ja kirkolliskokoukselle, jossa se aikanaan jaettiin osanottajille. Halutessasi voin toimittaa kirjan sinulle: tapani.ihalainen at phnet.fi

Esikoislestadiolainen sakramenttiseparatismi

Prof Jouko Talosen syksyn 2014 luentosarjasta lestadiolaisuus, kirkko ja sakramentit 1900-1961, Tapani Ihalaisen 1.12.2014 pitämä luento Helsingin yliopistolla aiheena keskustelu sakramenteista esikoislestadiolaisuudessa 2014 ja sen taustat
Edellämainittu luento äänitiedostona
Samasta tilaisuudesta Ilpo Harjutsalon luento äänitiedostona, aiheena yleiskatsaus esikoislestadiolaiseen kastekäsitykseen
Molemmat äänitiedostot löytyvät sivulta http://kaikkienaikojensanoma.net

Pilailunimistä

Pilailunimiä on tullut varsin vähän mukaan nimienkeräykseen. 10.11 klo 20:59 tuli yksi tällaisilla tiedoilla varustettu: Joulu Pukki, kotiin.matkalla@hellurei.fi, Matikotka, Suomi.
Tämän pilailijan palveluntarjoaja on Elisa Oyj Mobile ja käyttäjän koneen IP-osoite viittaa Helsinki-seudulle. Pilailevia nimiä on ollut yllättävän vähän, yksi on tätä ennen poistettu listalta.

 Esikoislestadiolaisten kannanotto opetushallitukselle, Uusi Tie 23.10.2014

Saarnaajakokouksen pyyntö osallistua kansalaisaloitteeseen

Saarnaajienkokouksessa 5.10.2014 Joensuussa on annettu tehtäväksi lähettää paikkakunnille kehotus osallistua seuraavaan kansalaisaloitteeseen:
Kansalaisaloite omantunnon vapauden saamiseksi terveydenhuollon henkilökunnalle, jotta he voisivat olla osallistumatta raskaudenkeskeytyksiin

Tämä on todella tärkeä aloite, koska lähes kaikissa muissa Euroopan maissa terveydenhuollon henkilökunnalla on lakisääteinen mahdollisuus olla osallistumatta. Aloitteeseen tarvitaan 50 000 nimeä 23.11. mennessä, jotta se menisi eduskunnan käsittelyyn.

On tärkeää, että aloitteeseen kerätään nimiä rukoushuoneissamme ja asiasta muistutetaan useita kertoja seurojen yhteydessä, kanssapuheissa, nuortenilloissa ja muissa tilanteissa. Tätä tietoa on tärkeä jakaa myös sähköpostin avulla.
Tämä on mahdollisuus vaikuttaa Suomen lainsäädäntöön. Vaikka asia ei ehkä henkilökohtaisesti koskisikaan niin jokaisen ääni tämän asian puolesta on tärkeä.

Aloitetta pääset allekirjoittamaan tästä linkistä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860

Samalta sivustolta voi myös tulostaa lomaketta, johon voi käsin kirjoittaa kannatusilmoituksen.  Aloitteeseen voi laittaa nimensä vain yhden kerran. Paperille kerätyt nimet lähetetään osoitteeseen: Omantunnonvapausaloite c/o Sari Tanus, PL 162, 33101 Tampere.
Aloitteesta saa lisätietoja:  http://www.omantunnonvapaus.fi/

Sivustolta poistettu tuplakirjaukset!

Kannanottoihin oli tullut lukuisia kirjauksia tuplasti, parhaimmillaan kirjaus löytyi samalla nimellä kuusi kertaa. Nämä on nyt 7.8 klo 13 alkaen poistettu manuaalisesti. Tältä osin päivän lukema näyttää nyt oikeaa määrää. Tuplakirjauksia ei nyt viimeisimmissä kirjauksissa ole tullut. Myöhemmin tehdään vielä koneellinen lajittelu, jossa paljastuvat ne tuplakirjaukset, joissa on useita päiviä kirjausten välillä. (näitäkin voi tulla henkilöiltä, jotka eivät muista antaneensa jo nimensä)
Nimiä on tullut ripeään tahtiin, sivusto avautui 3.8. klo 20:25 ja nyt 7.8 klo 13:30 nimiä on jo 350kpl.

18.8  klo 10:30 sivustolta poistettu tuplakirjauksia, nimiä koossa 768kpl